Klub i krise tog en helt ny idrætsgren og fik succes

Fodboldklubben IK Vest Nymindegab tabte næsten alle medlemmerne og har nu fuldstændig skiftet kurs - til en kajakklub

Traileren med kajakker ruller ind her ved Nyminde Strøm  i Nymindegab. På med redningsvest og handsker og så af sted ud på vandet.

Fodboldklubben er blevet til en kajakklub.

- Til sidst var vi kun 5 aktive fodbolsspillere i klubben, så vi hade valget mellem at lukke helt eller bruge pengene i kassen til at etablere noget nyt. Valgert faldt på kajakker. Vi har jo vandet lige her, siger formanden for Nymindegab Kajak Klub, Rene Bernhard til TV SYD.

Den drastiske kursændring skete for to år siden. Nu har klubben fået en række kajakker, en trailer til dem, seks uddannede instruktører og ikke mindst 37 aktive medlemmer. Succes'en har betydet, at klubben nu er nomineret til DGI-prisen "Årets Højdespringer", som uddeles i Esbjerg i aften (mandag).

- Det er rosværdigt, at klubben på den her måde har kunnet se, at de måtte følge med tiden for at udvikle sig, siger DGI-konsulent Hans Verner Frandsen.

Han peger på, at andre foreninger godt kan lære af IK Vest Nymindegab. Der kommer nemlig stadig flere seniorer i Danmark, og de vil gerne udfolde sig i en klub, men måske er de ikke lige til fodbold eller motocross.

- Mange foreninger kan med held se nærmere på om de har det tilbud, der skal til for at udvikle foreningen, siger konsulent i DGI Sydvest Hans Verner Frandsen. Se indslag med kajakklubben her: