Mindretalsfest fik besøg af 13 flygtningefodboldhold

Det tyske mindretals fast på Knivsbjerg fik i lørdag besøg af 200 flygtninge fra lokale asylcentre. De kom for at spille foldbold og beachvolley.

Knivsbjergfesten - eller Knivsbergfest, som den hedder på tysk - er en tradition, der går tilbage til 1894.

I dag fejres festen med helstegt pattegris,  beachvolley, fodbold, taler, Sønderjysk kaffebord og en "Schnitzeljagd" for hele familien.

Traditionen tro er festen også lejlighed til at dyste i forskellige sportsgrene.

Og i år var et nyt mindretal repræsenteret på sportsbanerne. Foreningen bag Knivsbjergfesten, Deutcher Jugend Verband, har nemlig valgt at invitere flygtninge fra fem Sønderjyske asylcentre.

- Vi synes, de rigtig gerne må være en del af fællesskabet, siger formanden for Deutcher Jugend Verband i Nordslesvig, Jasper Andresen til TV SYD. - Vi vil gerne byde dem velkommen i Danmark men også velkommen til vores lille fællesskab og vise dem, at de kan godt have et hjem her.

Og den invitation vakte glæde, fortæller centermedarbejder på asylcenteret i Tønder, Adam Alhamdou.

- Det betyder meget for asylansøgerne, at de bliver inviteret til store arrangementer som det her. De blev SÅ glade, siger Adam Alhamdou til TV SYD.

Flygtninge fra asylcentre i blandt andet Haderslev, Løgumkloster, Uge og Sønderborg er mødt op til dagens fest med hele 13 fodboldhold og 3 beachvolleyhold.

Og planen  er, at der også næste år skal være flygtninge med til årets Knivsbjergfest.

- Ja, det regner vi helt sikkert med at gentager, siger Jasper Andresen til TV SYD.

Festen fortsætter det meste af dagen, og sluttes med en stor sommerfest i aften.