Kodning af computere er fremtiden i folkeskolen

På Skibet Skole er 5. b blevet rigtigt gode til at programmere. Her har de nemlig det sidste år haft kodning på programmet i matematiktimerne.

Eleverne i 5. b på Skibet Skole ved Vejle er blevet rigtig gode til at programere. Matematiklærer Henrik Guldbrandt har det sidste år indraget programmering også kaldet kodning i matematiktimerne.

quote

Jeg synes, det er fedt at man kan lave sine egne spil. 

Liva Drachmann, 5 x, Skibet Skole

Eleverne har lavet spil, som de selv har opfundet og selv kodet, noget Lasse Edwardsen synes har været fantastisk at få lov at prøve.

- Det sjove er, at man får lov til at lave sit eget spil i stedet for, man bare skal sidde og skrive dansk hele tiden, fortæller en begejstret Lasse Edwardsen fra 5 b.

Lasse Edwardsen fra 5 b er begejstret for kodning i matematiktimerne i stedet for at læse i kedeligere skolebøger.

Både drenge og piger er gået til opgaverne med lige stor entusiasme. Liva Drachmann er lige så begejstret for projektet som klassekammeraten Lasse Edwardsen.

- Jeg synes, det er fedt at man kan lave sine egne spil. 

Liva Drachmann er lige så begejstret for kodning i matematikundervisningen som sin klassekammerat Lasse.

 

Projektet skal at teste, hvordan de unge tager imod kodning som undervisningsfag, og foregår på 16 skoleklasser i Vejle og København. Noget Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) er begejstret for.

- Vi har i den grad brug for at flere vælger it-uddannelserne, så det er vigtigt at man allerede i folkeskolen stifter bekendskab med, hvad det vil sige at kode en computer, hvad er det der foregår inde under motothjelmen.

Ulla Tørnæs besøgte mandag Skibet Skole for at høre nærmere om, hvad kodning som undervisningsfag i folkeskolen indebærer.

- Jeg håber at nogle af de elever, jeg har mødt i dag, at de måske ender med at vælge en it-uddannelse, fordi det ikke for dem er noget der er fjert og mærkeligt og mystisk.

Ulla Tørnæs, Uddannelses- og forskningsminister (V) håber at nogle af eleverne fra Skibet Skole en gang i fremtiden vil vælge en it-uddannelse, fordi de har stiftet bekendskab med det i skolen.