Kommune erklærer havneformand inhabil

Rømø Havns formand, Thomas Ørting Jørgensen, er erklæret inhabil i eventuelle kommende forhandlinger med direktør Karsten Lynge Skovsted på grund af uvenskab.

Luften er kold – og formentlig blæsende – på Rømø Havn i disse dage. Selvom foråret er på vej, og solen titter frem, så er der nemlig ikke megen varme i forholdet mellem Rømø Havns formand, Thomas Ørting Jørgensen og investor Karsten Lynge Skovsted.

Med ekstern juridisk hjælp har Tønder Kommune nemlig vurderet, at havneformanden på grund af et uvenskab mellem de to parter er inhabil ved eventuelle kommende forhandlinger med Karsten Lynge Skovsted, der ejer virksomheden KLS Energy, der siden har skiftet navn til Greece A/S, og som nu er begæret konkurs.

Dårlig stemning

Her er SMS'en fra Thomas Ørting Jørgensen til KLS Energy, som KLS har brugt som dokumentation for påstanden om, at havneformanden har søgt direktørstillingen i virksomheden.
Her er SMS'en fra Thomas Ørting Jørgensen til KLS Energy, som KLS har brugt som dokumentation for påstanden om, at havneformanden har søgt direktørstillingen i virksomheden.

Hele sagen startede, da KLS Energy den 16. marts 2016 henvendte sig til Tønder Kommune omkring bestyrelsesformanden for Rømø Havn, Thomas Ørting Jørgensen. KLS Energy oplyste, at formanden uopfordret havde søgt en direktørstilling hos selskabet, hvilket han havde fået afslag på.

KLS Energy's dokumentation for påstanden var en sms, og selskabet mente på den baggrund, at formanden var inhabil ved forhandlinger, selvom Thomas Ørting Jørgensen i et høringssvar skriver, at det ”var klart for enhver (…) at der aldrig kunne komme et ansættelsesforhold på tale”.

Tønder Kommune vurderer ikke, sms'en gør havneformanden inhabil. 

Det gør derimod forholdet mellem Karsten Lynge Skovsted og Thomas Ørting Jørgensen, viser Tønder Kommunes afgørelse om habilitet.

Karsten Lynge Skovsted har oplyst til Tønder Kommune, at der ikke har været ”en særlig god stemning” mellem de to. Og Thomas Ørting Jørgensen oplyser ligeledes i høringssvaret, at der har været nogle problemer.

- Karsten og jeg står milevidt fra hinanden hvad angår integritet og ordentlighed, fremgår det af Thomas Ørting Jørgensens indlæg til sagen.  

Inhabil

Tønder Kommune har derfor vurderet, at der er et uvenskab mellem Karsten Lynge Skovsted og Thomas Ørting Jørgensen, og at Thomas Ørting Jørgensens forhandlinger med Karsten Lynge Skovsted vil kunne blive påvirket af det. Havneformanden er på den baggrund erklæret inhabil i forhold til eventuelle kommende forhandlinger mellem de to.

Det er dog et spørgsmål, om sagen overhovedet får konsekvenser for Thomas Ørting Jørgensen, da Karsten Lynge Skovsteds virksomhed, Greece A/S, i mellemtiden er begæret konkurs. Fremtidige forhandlinger mellem Rømø Havn og Karsten Lynge Skovsted ligger dermed et stykke ude i fremtiden.

I forbindelse med konkursen, er det havnenes chef, Thorkil Hansen, der tager sig af kontakten til kuratoren.