Kommuner uenige om flygtninge må arbejde i daginstitutioner

Det er ikke i alle kommuner, at flygtninge må være i praktik i børnehaver og vuggestuer. Det er nemlig næsten umuligt at få lavet en børneattest.

Flygtninge har givet kommunerne en ny hovedpine. I dag skal alle, der arbejder med børn, have en børneattest. Den viser, at man ikke er dømt for seksualforbrydelser imod børn. Men for flygtninge gælder attesten kun for deres tid i Danmark. Og det er næsten umuligt at hente oplysninger fra flygtningenes hjemland. Kommunerne ved altså ikke, hvad de enkelte flygtninge har med i bagagen.

En rundrining til kommunerne i vores del af landet viser, at den problemstilling bliver håndteret vidt forskelligt. Nogle vil ikke have flygtninge i praktik i børneinstitutioner, når de ikke kan sikre sig, at flygtningene har en ren straffeattest. Andre kommuner ser ikke den manglende børneattest som et problem og vil gerne have flygtninge i praktik i daginstitutioner.

Hør, hvad Diana Mose Olsen mener om børneattesterne.

Esbjerg er en af de kommuner, der gerne vil have flygtninge i praktik i daginstitutioner. Diana Mose Olsen (SF), der er formand for Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune mener, at praktik giver flygtningene gode muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet. Og så er en børneattest en mindre detalje.

I Kolding Kommune ser man anderledes på tingene. Her vil man ikke have flygtninge i praktik i daginstitutioner. Formanden for kommunens Børne- og Uddannelsesudvalg, Christian Haugk (A), siger i dag til TV SYD, at kommunen ikke vil gå på kompromis med børnenes sikkerhed.

Se også, hvad Christian Haugk skrev på Twitter tidligere i dag: