Konfirmationen er særligt populær i Syd- og Sønderjylland

Traditionen er en så almindelig del af det danske forår, at vi knap tænker over det. Den kommende uge gør TV SYD dig klog på konfirmationerne.

Penge på lommen, gavestrøm og sportsvogne, der holder i kø foran kirkerne. Det er atter blevet den tid på året, hvor unge mennesker bekræfter deres dåb. 

Men hvordan har den oldgamle konfirmationstradition egentlig slået sine rødder i den danske kultur? Og giver konfirmationen overhovedet mening i dag? Det kigger TV SYD nærmere på i den kommende uge, hvor vi kører et konfirmationstema.

At blive konfirmeret er nemlig særlig poplært i Syd- og Sønderjylland, hvor antallet er konfirmationer er et af de højeste i hele landet. Sidste år blev 8200 elever fra 7-8 klasse konfirmeret her i landsdelen. I de to stifter, Ribe og Haderslev, bliver henholdsvis 78% og 76% af de unge konfirmeret. Det er hele 10% højere end landsgennemsnittet.

Vi holder forstørrelsesglasset over konfirmationstendensen i Syd- og Sønderjylland, hvor vi allerede søndag er med til Louises helt store dag i Haderslev. Mandag kan I komme med på Blå mandag-reportage, hvor I kan følge de unge menneskers festdag, der altid kommer i kølvandet på den mere stilfærdige dag i kirken. Dertil skal vi snakke med virksomheder, der tjener kassen på catering, blomsterbinding og alt, hvad der ellers hører med til traditionen.

Konfirmationer er ikke kendt for at være billige, så du kommer selvfølgelig også til at møde de familier, der ikke har ressourcerne til kæmpegaver, leasede veteranbiler og store festsale.  

På trods af at konfirmationerne de seneste år har fået ry for ikke at have noget med kristendommen at gøre, så skal vi alligevel også runde de religiøse elementer, der har lagt grundlaget for den forårsfest, vi er vidne til hvert år.

Der er rig mulighed for at blive meget klogere på fænomenet i den næste uges tid på TV SYD.