Kontroversiel kunstner får gymnasieelever til at male med bue og pil

Kunstneren Simone Aaberg Kærn lavede et kunstværk sammen med eleverne på Fredericia Gymnasium i dag. Sjovt og anderledes, siger elever.

Bevæbnet med bue, pil og maling skulle eleverne på Fredericia Gymnasium male et maleri sammen med kunstneren Simone Aaberg Kærn.

- Det var en sjov oplevelse og noget vi i hvert fald vil huske, siger Otto Grøn Roepstorff, elev på Fredericia Gymnasium, til TV SYD.

De eleverne tirsdag morgen mødte ind, var det til et noget anderledes syn end normalt. I gymnasiets spisesal var der sat to lærreder op, som elever skulle skyde efter. Eleverne skulle dyppe deres pile i hvid maling og sende dem afsted for at ”male” maleriet.

- Der er to symboler i buen og pilen. Det ene er Amors pil, som rammer dig med kærlighedens kraft. Det andet er den krigeriske Mars, der slagter dig, fortæller Simone Aaberg Kærn om værket. Hun har tidligere malet et blodigt portræt af Anders Fogh Rasmussen. 

quote

Det var en sjov oplevelse og noget, vi i hvert fald vil huske

Otto Grøn Roepstorff, elev på Fredericia Gymnasium

Simone Aaberg Kærn har været huskunstner på gymnasiet, og sammen med eleverne har hun lavet flere værker, der er blevet udstillet i både Danmark og udlandet. I dag stod der Point of Contact på elevernes skoleskema. Et interaktivt performance-værk, hvor eleverne skyder 100 pile af sted mod målet.  

- Det handler selvfølgelig om, hvordan rammer vi hinanden. Hvordan bliver vi ramt af et kunstværk, siger Simone Aaberg Kærn.

Værket, der er over ti meter langt, bliver efterfølgende udstillet på gymnasiet. 

Hør Simone Aaberg Kærn fortælle, hvad projektet går ud på.
Sådan så kunstværket ud, mens det blev lavet.
Sådan så kunstværket ud, mens det blev lavet.