Kontroversiel læge får stor opbakning på Facebook

Lægen fra Fredericia, Stig Gerdes, der fredag fik frataget sin autorisation, får nu støtte fra patienter og andre borgere på Facebook.

Giv os vores læge "Stig Gerdes" tilbage. Sådan hedder en facebookside med over 1.000 følgere, som bakker op om lægen fra Fredericia, der har fået frataget sin autorisation i forbindelse med behandlingen af en 27-årig psykisk syg patient. De nærmest hylder hans kontroversielle praksis.

Stig Gerdes har været i Styrelsen for Patientsikkerheds søgelys ved flere lejligheder, men denne gang tog han altså et skridt for meget, da han ifølge styrelsen af flere omgange ikke holdt sig til reglerne i behandlingen af den 27-årige kvinde, han havde taget ind som patient. 

- Patienten blev tvangsindlagt, tvangstilbageholdt, tvangsbehandlet og fuldstændigt isoleret fra familie og venner. Det læste jeg på Facebook i foråret 2013 og har siden forsøgt at få patienten hjem til forældrene. Da chancen kom i oktober 2016 slog jeg til. Dette passede ikke Styrelsen for Patientsikkerhed, og de tog min autorisation, skriver Stig Gerdes i en mail til TV SYD. 

Men fratagelsen af Stig Gerdes autorisation som læge har mødt stor modstand fra mange af hans patienter. Selvom der også er nogle, der mener, at lægen har fået som fortjent, så raser de fleste mod Styrelsen for Patientsikkerhed og kalder det heksejagt. 

Det er nemlig ikke første gang Stig Gerdes er under luppen hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Han udtrykker gerne sin holdning, hvis han er utilfreds, og det gjorde han også da HPV-vaccinen kom frem.  Så i september 2015 fik han et påbud på grund af sin behandling af syge piger, der mente, at HPV-vaccinen var skyld i deres symptomer.

I sommer fik han endnu et brev fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Her stod, at styrelsen overvejede at indskrænke hans virksomhed, fordi han fortsat ikke informerer de syge piger tilstrækkeligt om, at der ikke er evidens for virkningen af den behandling, han giver dem.

Stig Gerdes nuværende patienter overtages midlertidigt af en nabopraksis.

Stig Gerdes mærkesager 

  • Alternativ behandling - han tøver ikke med at sende sine patienter til andre behandlere, og han har også selv brugt urter til sine kræftpatienter.
  • Narkomaner og deres behandling.
  • HPV-vaccinen - hvilket han er stor modstander af og selv nægtede at bruge.
  • Borgerretsbevægelsen - her opfordrer han folk til at være kritiske overfor myndigheder. 
  • Facebookgruppen ' I klemme i det kommunale system', der har næsten 13.000 følgere.