Kort: Her skal flygtningene bo i det sydjyske

Hvor mange flygtninge skal bo i Sønderborg, Kolding eller på Fanø? Det har Udlændingestyrelsen offentliggjort, og du kan se svaret her.

 Udlændingestyrelsen har offentliggjort, hvordan landets kommuner skal fordele 12.000 flygtninge i 2016. Det forventes, at 12.000 flygtninge får tildelt asyl næste år, og det er på den baggrund, at Udlændingestyrelsen nu har offentliggjort, hvordan de skal fordeles. Og der er stor forskel på, hvor mange hver kommune skal huse.

Nogle kommuner får nemlig slet ikke nogen flygtninge. Det gælder blandt andet Ishøj, København og Albertslund, da der i forvejen bor relativt mange udlændige i disse byer. Ellers er flygtningene fordelt jævnt ud over hele landet, som det er reguleret i integrationsloven.

I TV SYDs sendeområde er det Esbjerg Kommune, der skal tage flest flygtninge. 276 flygtninge skal Esbjerg Kommune nemlig finde husly til. Sætter man antallet af flygtninge i forhold til indbyggere, så er det dog Fanø, der skal tage imod flest – her skal de tage imod fire flygtninge pr. 1000 indbyggere.

Du kan få det store overblik i kortet nedenfor, og se hvor mange flygtninge din kommune skal tage imod.

(KORTET VIRKER IKKE LÆNGERE)