Kræftens Bekæmpelse fyrer i Esbjerg

Organisationen flytter nu kræfter på rådgivning fra Esbjerg til Vejle og Odense, hvor antallet af brugere er steget voldsomt

Indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse med Knæk Cancer-kampagnen gav 145.486.640 kr. Nu sparer Kræftens bekæmpelse på rådgivningen i Esbjerg.

Her må man nu fyre en af de tre rådgivere og må omorganisere i et forsøg på at  tilbyde det samme som før. Rådgiveren har nu sidste arbejdsdag tirsdag og må blandt andet overlade "ungegruppen" til en anden, mens "børnegrupppen" lukker. I hvert fald midlertidigt.

Områdechef i Kræftens Bekæmpelse, Peter Sørensen, siger til TV SYD:

- Vi har taget den her beslutning, der for Esbjerg er lidt uheldig, fordi vi har fået en stor stigning i antallet af brugere i vores rådgivninger i Vejle og Odense, hvor vi jo har de store kræftsygehuse i Region Syddanmark og hvor mange syd- og sønderjyder kommer for at få deres behandling.

Peter Sørensen oplyser disse tal: For rådgivningen i Vejle har der været tale om knap en fordobling fra 2012 - 2015 af nye brugerhenvendelser. I Odense en fordobling i samme periode. For rådgivningerne i Esbjerg og Aabenraa har antallet af brugere stort set ikke ændret sig.

- Vi sparer ikke på udgifterne til rådgivningen. Tværtimod har de de mange brugere betydet, at vi har brugt flere penge og at vi nu prøver at finde ud af, hvordan vi skaffer et større samlet beløb til rådgivningerne, siger Peter Sørensen.

Han mener, at brugerne af rådgivningen i Esbjerg kun vil mærke nedskæringen  i "et begrænset omfang".