Kritik af mulig beredskabslukning i Haderslev

Folketingsmedlem Jesper Petersen (S) er stærkt kritisk over for embedsværket i Forsvarsministeriets planer om at lukke alle de jyske beredskaber, blandt andet beredskabet i Haderslev.

Efter det her til eftermiddag kom frem, at embedsværket i Forsvarsministeriet foreslår, at man for at spare 125 millioner kroner vil lukke de jyske beredskabscentre, så er de første politikere allerede nu klar til at ytre sin holdning om det forslag.

- Jeg er meget kritisk over for det, hvis det virkelig er regeringens udspil. Det giver ikke fagligt mening at dække hele landet fra ét center. Der er godt nok langt fra Hedehusene til et olieudslip i Aabenraa Havn eller en alvorlig brand på en af vore store virksomheder eller boligområder i Sønderjylland, siger Jesper Petersen (S), der er medlem af forsvarsudvalget, til TV SYD og fortsætter:

- Som politiker fra landsdelen må jeg sige, at det vil ramme os kraftigt på både sikkerhed og lokale arbejdspladser, hvis man lukker centret i Haderslev.

Heller ikke borgmesteren i Haderslev, Hans Peter Geil (V), er særligt imponeret over de mulige spareplaner.

- Jeg vil sige, at det er et smart skaktræk. Den ene dag kommer der 3900 arbejdspladser i provinsen, og så tager de måske 1000 tilbage igen, siger Hans Peter Geil (V) til TV SYD.

Den nye forsvarsminister, Peter Christensen (V), konstaterer her til aften over for TV SYD, at der ikke er truffet nogle beslutninger i sagen.

- Der ligger en aftale fra den tidligere regering om, at der skal findes 125 mio. kr. indenfor beredskabsområdet. Det er en aftale, som vi har arvet, og som vi nu er ved at kigge på. Der er ikke truffet nogen beslutning om at lukke nogen beredskabscentre – ej heller i Sønderjylland, siger Peter Christensen (V).

Jesper Petersen har tidligere mandag spurgt om forsvarsministerens holdning i sagen. Du kan læse Peter Christensens svar i dokumentet herunder.