Kvinde i burkini blev bortvist fra svømmehal

En muslimsk kvinde blev forleden bortvist fra Aqua Forum i Horsens, fordi hun var iført en muslimsk badedragt, der dækker hele kroppen.

Ulfat Al-Sitt var sidste torsdag i svømmehallen med sin lille søn. I tre kvarter hygger de sig i børnebassinet, hun iført en såkaldt burkini, der dækker hele kroppen. Men pludselig er det slut med hyggen. En medarbejder henvender sig til Ulfat Al-Sitt og siger, at hun skal skifte til en almindelig badedragt eller forlade svømmehallen. Han fortæller hende, at Aqua Forum ikke tillader heldragter af hensyn til sikkerheden. Ulfat Al-Sitt vælger at gå.

Ulfat Al-Sitt går af religiøse årsager altid med tørklæde og tøj, som ikke afslører bar hud, bortset fra ansigt og hænder, og af samme grund bærer hun en såkaldt burkini, når hun er i svømmehal. Burkini er en sammentrækning af ordene bikini og burka og er en heldragt af lycra, som badedragter normalt er lavet af.

Det er ikke på grund af mit tøj, at jeg er ked af det, men fordi det var synd for min søn, at vi var nødt til at gå

- Jeg blev ked af det på min søns vegne. Han havde glædet sig til en tur i svømmehallen. Det er ikke på grund af mit tøj, at jeg er ked af det, men fordi det var synd for min søn, at vi var nødt til at gå, siger Ulfat Al-Sitt til TV SYD.

Jørn Juul, der er direktør for Forum Horsens, forklarer, at det er af hygiejnemæssige årsager, at svømmehallen forbyder brug af heldragter. 

- Vi mener, at vi belaster vandet mindre, hvis folk har almindeligt badetøj på, siger han til TV SYD.

Andre svømmehaller i Syd- og Sønderjylland har ingen problemer med badegæster med burkini.

Jørn Juul understreger, at reglen om almindeligt badetøj blev lavet på et tidspunkt, hvor der var problemer med, at mange gæster mødte op i t-shirts, cowboybukser og andet bomuldstøj, og hvor burkinier slet ikke eksisterede.

- Så der er ikke tale om et forbud specielt mod burkinier. Vi ønsker bare, at sikre så høj en vandkvalitet som muligt, siger han.

Ifølge formanden fra kulturudvalget i Horsens Kommune, er der ikke noget at udsætte på svømmehallens beslutning

- Det her handler om, at der længe før burkinien blev opfundet, blev lavet nogle regler, fordi der var mange mennesker der brugte comboybukser og våddragter i svømmehallen, der gik ud over vandkvaliteten, siger Kristian Dyhr, formand for kulturudvalget i Horsens Kommune.

Se hele hans kommentar her:

 

Kommunen har ikke nogen planer om at gå ind i sagen, og vil i stedet overlade det til personalet.

Forum Horsens har besluttet internt at diskutere, om der er grund til at revidere reglerne.

Se hele indslaget om sagen her:

 

Fordi hun havde en burkini på, så blev Ulfat Al-Sitt torsdag vist ud af Aqua Forum i Horsens. De accepterer ikke heldragter, selvom flere andre svømmehaller i regionen tillader burkinier.