Kvinde sigtet for dødsvold sendt i behandling

En 53-årig kvinde, som sigtes for dødsvold mod en 62-årig mand i Vejle, blev i et grundlovsforhør onsdag varetægtsfængslet til den 10. maj. Dommeren vurderede dog, at hun ikke skulle tilbringe fire uger i arresten - men kvinden skal i stedet i behandling på sygehus.

Inden  grundlovsforhøret ved Retten i Kolding onsdag eftermiddag blev lukket for offentligheden, kom det frem, at den 53-årige kvinde sigtes for at have forårsaget den 62-årige mands død ved at skubbe ham ned fra en trappe ved den omkomne mands lejlighed på Tønnesgade i Vejle. 

Hun er også sigtet for at have efterladt den 62-årige i hjælpeløs og beruset tilstand. Kvinden nægter sig skyldig - men hun og hendes forsvarer protesterede ikke mod frihedsberøvelsen og beslutningen om at hun skulle i behandling, som juridisk kaldes varetægtsfængsling i surrogat.

Den 62-årige mand blev fundet død i sin lejlighed i Vejle tirsdag eftermiddag, hvor politiet blev alarmeret kl. 16,25. Tre timer senere blev den 53-årige kvinde anholdt. 

 

- Omstændighederne var af en karakter, hvor vi valgte at betragte det skete som et mistænkeligt dødsfald. Den 53-årige kvinde har tilknytning til den afdøde - og har efter politiets opfattelse sidst har været i kontakt med den 63-årige i live, sagde vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, Sydøstjyllands Politi, onsdag formiddag til TV SYD.

Senere onsdag forelå resultatet af en obduktion af den 62-årige. Den viser, at mandens død formentlig skyldes vold, hvorefter politiet valgte at sigte den 53-årige kvinde for vold under særdeles skærpende omstændigheder efter straffelovens paragraf 246 jævnfør paragraf 245 og for at have forladt en person i hjælpeløs tilstand  jævnfør paragraf 250.

En dommer i Kolding har i grundlovsforhøret onsdag eftermiddag vurderet, at der er en begrundet mistanke om vold med døden til følge, oplyser anklageren, Helle Iversen, til Ritzau.

Fængsling i surrogat

Varetægtsfængslede med psykiske lidelser kan anbringes på et hospital for sindslidende. Er der tale om fysisk sygdom og skade, kan retten beslutte, at varetægtsfængslingen skal ske på et almindeligt hospital. I sådanne tilfælde tales om at man er fængslet i surrogat – et erstatningssted for et egentligt fængsel.