Kvindelig politiker: Det er så trist

Charlotte Riis Engelbrecht sidder for socialdemokraterne i Sønderborg byråd, og hun mener, det er nødvendigt, at kvinder kommer ud af busken og ind politik

Charlotte Riis Engelbrecht er ret ked af, at hun er den ene af kun tre kvinder i Sønderborg byråd.-

quote

Det har jeg det faktisk rigtigt trist over, fordi med den størrelse Sønderborg Kommune har og med 31 byrådsmedlemmer, så er tre kvinder, det er ærligt talt for lidt

Charlotte Riis Engelbrecht, byrådsmedlem, soc.dem., Sønderborg

Med det tal så er Sønderborg Kommune næstsidst i hele Danmark med de færreste kvinder i byrådet.

Charlotte Riis Engelbrecht ser meget gerne at kvinderne nu kommer ud af busken og melder sig under de politiske faner, fordi et byråd skal afspejle hele befolkningen.

- Vi skal jo ikke kun være et enkelt segment, der skal træffe beslutningerne på hele kommunens vegne. Vi skal være bredt funderet, vi skal være kvinder, vi skal være mænd, vi skal være unge, gamle, med børn, uden børn... Vi skal gerne kunne afspejle det hele.

Ifølge Charlotte Riis Engelbrecht, er det derfor rigtig vigtigt at være byrådsmedlem. 

- Det er os, der kan sætte normeringerne op på de forskellige institutioner eller sætte dem ned. Det er os, der kan sørge for, hvor vi prioriterer henne. Skal vi gøre mere ude for at få folk i arbejde, sikre erhvervsliv eller pædagoger til vores børn.

Der er meget få kvinder repæsenteret i de sønderjyske byråd. Sønderborg er den kommune, hvor der er næstfærrest kvinder i byrådet i hele landet. Hør her byrådspolitiker i Kolding Kommune Merete Due Paarups (V) bud på, hvad der skal til for at få flere kvinder ind i politik.