Lån en fordom og bliv klogere

På Varde bibliotek har det lørdag været muligt at låne et vaskeægte menneske og derigennem måske få flyttet nogle grænser eller fordomme.

Normalt så er det krimier og bøger om heste, der bliver udlånt på Varde Bibliotek, men i dag var det en helt anderledes lånemulighed, der var i centrum.

Som noget ganske nyt var Foreningen Menneskebiblioteket mødt op i Varde, og med sig havde de et antal mennesker, som alle repræsenterer en minoritetsgruppe i Danmark.

Derfor var det muligt, at låne f.eks. en muslim eller en ædru alkoholiker og få en 30 minutters samtale, som primært har til formål at nedbryde eller flytte nogle af de fordomme, som der er.

En af de lokale fra Varde der kom forbi var Lisbeth Jørgensen, der fik sig en samtale med en ædru alkoholiker.

Lisbeth Jørgensen fik sig en samtale med ædru alkoholiker Jens.
Lisbeth Jørgensen fik sig en samtale med ædru alkoholiker Jens.

 

- Jeg synes, det var dejligt at komme som uvidende og stille alle de spørgsmål, det skulle være, siger Lisbeth Jørgensen til TV SYD.

Det var rigtig godt at stille alle de spørgsmål som jeg havde lyst til, fortæller Lisbeth Jørgensen.

 

Det er første gang Menneskebiblioteket er i Varde ,og kommunens bibliotekschef er begejstret for projektet.

- Jeg synes det er et super initiativ. Det handler jo om, at folk kan komme og blive oplyst, og især i en tid, hvor meget foregår digitalt, er det vigtigt at man kan stå ansigt til ansigt og samtale med folk man ikke kender, siger Bibliotekschef i Varde Kommune Karsten Rimmer Larsen om projektet.

Hør her bestyrelsesmedlem i Menneskebiblioteket Vest Lillian Dølby fortælle om projektet.