Lægeforeningen afviser høj løn som en løsning

Det er et forkert skridt, når politikerne nu vil forsøge at løse manglen på lægerne i yderområderne med højere løn. Det mener PLO.

En ny politisk aftale der giver Region Syddanmark mulighed for at tilbyde læger en højre løn, bliver allerede nu skudt ned af de praktiserende lægers egen organisation.

Ifølge dem er aftalen i stedet med til at undergrave de selvstændige læger, og derfor er det slet ikke en løsning, der dur, mener PLO.

quote

Det sender et helt forkert signal til de unge læger

Jørgen Skadborg, formand PLO-Syddanmark

- Det sender et helt forkert signal til de unge læger, at man nu ønsker at gøre mere ud af at ansætte læger, i stedet for at de går ud og får deres egen praksis, siger Jørgen Skadborg, formand for PLO-Syddanmark til TV SYD

 

Ifølge Jørgen Skadborg så vil dagens aftale ikke løse problemet med mangel på læger i yderområderne. Der skal istedet investeres generelt i lægefaget, så man gør det attraktivt at være praktiserende læge, siger han.

- Det er jo ikke sådan, at vi har en masse unge læger, der står klar til at springe til og sige jubii, når får jeg dobbelt løn. Vi har en meget lille gruppe, som ønsker at være praktiserende læge, men hvis vi ansætter dem til dobbelt løn i regionsklinikker, så har vi ikke mulighed for at rekruttere dem til faget, siger Jørgen Skadborg.