Lanparty for computerspillere: De skal ikke sidde selv hele tiden

Computerspillere synes ikke det altid, at det er sjovt at sidde alene på værelset og spille. Derfor har en gruppe forældre i flere år arrangeret lanparty.

En gruppe forældre fra Ribeområdet arrangerer fire årlige lanparties for computerspillere i alle aldre.

Det har de nu gjort i seks år. De har lavet en lille forening Dukesdenmark, hvor spillere kan mødes både online to gange om ugen, men også til fire årlige lanparties.

quote

Jeg synes, at det er rigtig fedt. Man kan gå udenfor og så lave noget andet end at sidde ved computeren, så det er mere venskab og man kan lave noget sammen

Maja Lyngsøe, 14 år, Ribe

Meningen er, at spillerne skal møde hinanden uden for værelsets fire vægge, og være sammen med hinanden på en anden måde. For eksempel er en tur i svømmehallen eller et spil bowling også en mulighed for de 275 deltagere i årets Lanparty.

14-årige Maja Lyngsø spiller en masse forskellige computerspil, og har deltaget i flere af Dukedenmarks lanparties.

- Jeg synes, at det er rigtig fedt. Man kan gå udenfor og så lave noget andet end at sidde ved computeren, så det er mere venskab og man kan lave noget sammen.

Arrangementet er nu så populært, at der kommer deltagere fra hele landet for at være med.

Ved Dukesdenmarks arrangement kan spillerne lave meget mere end at spille. En tur i svømmehallen eller et spil bowling er også en mulighed for de 275 deltagere i årets begivenhed.