Løb julemaden væk på forhånd

For 9. gang er der juleløb juleaftensdag i Horsens. Sidste år mødtes over 1100 løbere i alle aldre og man kan stadig nå at være med i dag.

Der er ingen tilmelding til årets juleløb i Horsens. Man møder bare op og løber - eller går - den 7 kilometer lange tur rundt om Bygholm sø.

Det var ekstremløberen Anders Steffensen fra Horsens, der startede løbet i 2007, og siden er det vokset, så der sidste år var over 1100 mennesker, der valgte at starte deres juleaftensdag med at deltage i løbet.

- Det er alle slags mennesker der deltager. Der er mange børnefamilier der deltager med klapvogne og det hele, fortæller en af arrangørerne, Henrik Nørgaard fra foreningen Broen-Horsens, der har til formål at hjælpe udsatte børn med at få en aktiv fritid.

Og løbet har da også til formål at hjælpe børn fra udsatte familier til at få en aktiv fritid. Lokale sponsorer sørgede sidste år for at løbet indsamlede næsten 17.000 kr. til det gode formål, og håbet er, at løbet også i år kan hjælpe børn af udsatte familier.

Skulle man få lyst at løbe med, kan man møde på på parkeringspladsen på Abjerg Skovvej ved Bygholm Sø i Horsens fra kl. 9.00. Løbet slutter officielt kl. 12.00, så hvis man vil nå i mål inden løbet slutter skal man afsted i god tid før middag, for at nå samtlige syv kilometer rundt om søen.

Løbet har affødt søster-løb i både Vojens og Haderslev, hvor man altså også kan brænde julemiddage af på forskud.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.