Lokal 9. klasse vinder landsdækkende mediekonkurrence

På Flugt - sådan lyder den konkurrence udskrevet af Røde Kors og nogle af landets aviser, som 9. klasse fra Sønderskovskolen netop har vundet.

9. a fra Sønderskovskolen i Sønderborg har vundet den landsdækkende konkurrence 'På Flugt' udskrevet af Røde Kors og JP/Politiekens Hus.

quote

Jeg har helt klart lært at skrive, interviewe og snakke med andre mennesker

Sofie Skødt Sloth Møller, 9. a, Sønderskovskolen, Sønderborg

200 skoleklasser landet over har deltaget i konkurrencen, hvor eleverne har lavet en avis eller et nyhedssite om emnet 'På Flugt'.

Nu er de otte vindere fundet, og en af dem er den sønderborgensiske 9. klasse, som senere torsdag drager til København for at få overrakt prisen.

Sofie Skødt Sloth Møller fra 9. a på Sønderskovskolen fortæller, at de blandt andet har løst opgaven ved at interviewe flygtninge om emnet via mail eller favebook.

- Det har fungeret super godt, og vi har bare kunnet spørge om det meste, og de har så svaret os - helt uden problemer, fortæller Sofie. 

Mediekonkurrencen har været et længere undervisningsforløb, hvor eleverne har skullet forholde sig til de 60 millioner mennesker i verden, der netop er fordrevet fra deres hjem, familie og venner – og hvordan Røde Kors hjælper i nærområderne.

Eleverne skulle relatere emnet til deres eget liv og perspektivere det abstrakte indhold til deres egen hverdag – Selv om virkeligheden for en syrisk pige, der netop er kommet til Danmark fra sønderbombede Homs og virkeligheden i en dansk skoleklasse, er meget forskellig.
Udover at sætte sig grundigt ind i den aktuelle flygtningesituation arbejdede eleverne med to store genrer i det moderne mediebillede: Den trykte avis og et nyhedssite.

Hos eleverne i 9. a på Sønderskovskolen har det været en spændende opgave, der både har givet praktisk indsigt i den journalistiske genre men også om, hvordan mennesker på flugt har det.

- Jeg har helt klart lært at skrive, interviewe og tage billeder og snakke med andre mennesker, siger Sofie.

Priserne overrækkes på tirsdag i næste uge.

 

  • 200 klasser fra hele landet deltog i år. Alle i aldersgruppen 6.-10. klasse.
  • De 200 skoleklasse producerede i februar og marts deres egne nyhedssites eller aviser, der hver blev trykt i 1.000 eksemplarer.
  • Det er fjerde gang, dagbladene fra JP/Politikens Hus samarbejder med en humanitær organisation om det populære undervisningsforløb, men første gang at Røde Kors er med i forløbet.