Lokale sangerinder kæmper om Melodi Grand Prix sejr

To sangerinder med syd- og sønderjyske rødder kæmper med om sejren, når det danske Melodi Grand Prix lørdag aften løber af stablen.

Boxen i Herning er klædt på til musikfest. Lørdag aften skal ni solister og en enkelt duo nemlig dyste om, hvem der skal repræsentere de danske farver ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Ukraine til maj. Blandt deltagerne er der også et par syd- og sønderjyske islæt.

Den ene er Ida Una, der til dagligt bor i Aarhus. Interessen for musik startede dog med at spire i Højer, hvor hun er vokset op. Sanger og sangskriver Peter Bjørnskov har skrevet sangen ’One’, som Ida Una skal fremføre. Han fik øjnene om for den unge sangerinde via det sociale medie Instagram.

Ida Una er den første artist på scenen til aftenens show. Hun får lokal konkurrence af sang nummer ni, som koldingenseren Jeanette Bonde står bag. Hun skal forsøge at vinde Melodi Grand Prix’et med sangen ’Hurricane’. Selvom hun i flere år har beskæftiget sig med musik, så optræder hun for første gang som solist lørdag aften.

Oddsene er med Ida Una

Det er selvfølgelig også muligt at sætte penge på, hvem der løber med sejren til lørdagens show. Hos Danske Spil er Ida Una i skrivende stund favorit til at vinde. Men der er flere ting, som kan være afgørende for, hvem der vinder Det fortæller Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig hos Danske Spil.

-Hendes sang er rigtig god. Men hun har den ulempe, at hun synger som den første. Vi ser ofte, at det er sange i midten eller slutningen at showet, der vinder, fordi folk ude i stuerne har noget at sammenligne med, siger han i en pressemeddelelse.

Jeanette Bonde ligger knapt så lunt i svinget, hvis man skal tro bookmakerne. Intet er dog afgjort, før danskerne og juryen, der tæller fem Melodi Grand Prix entusiaster, har afgivet deres stemmer.

Du kan se Melodi Grand Prix på DR 1 klokken 20.00.