Lufthavn satser på ny teknologi

Vojens Lufthavn er for fremtiden med helt fremme, når det gælder teknologi indenfor bagagehåndtering.

I dag blev der underskrevet en aftale, der får stor betydning for Vojens Lufthavns fremtid. Aftalen betyder, at der i løbet af foråret og sommeren bliver installeret et højteknologisk system til håndtering af bagage. Bag teknologien kaldet Bulk Baggage Handling er virksomheden BHHS.

Haderslev Kommunes borgmester, H.P. Geil(V), satte den ene underskrift på kontrakten, mens den administrerende direktør i BHHS, Martin Sattrup Christensen satte den anden.

- Vojens Lufthavn får muligheden for at gå til en masse nye flyselskaber og tilbyde dem en sikkerhedsmæssig god løsning, en løsning der kan håndtere bagagen, og en løsning der lever op til de nye internationale regler for bagagehåndtering, der bliver indført i 2018, siger Martin Sattrup Christensen til TV SYD.

Teknologien er ifølge ham den mest moderne i verden. Den fjerner 95 % af de manuelle løft, hvilket giver et bedre arbejdsmiljø og sikrer, at bagagen kommer med det rigtige fly til tiden.

Borgmesteren ser frem til samarbejdet

Kontrakten indebærer også at Haderslev Kommune udvider lufthavnens faciliteter, så der er plads til det nye system, som BHHS samtidig kan bruge som showcase. Haderslev Kommunens borgmester H.P. Geil ser frem til samarbejdet.

-Jeg forventer, at Vojens Lufthavn bliver en af de mest innovative lufthavne, hvor man kan komme og se fremtiden bagagehåndtering i fuld skala. Bestyrer af verdens lufthavne kan flyve lige til døren og se, hvordan fremtidens bagagehåndtering kommer til at se ud, lige her i Vojens, siger han til TV SYD.

Udvidelse gør også lufthavnen i stand til at modtage flere passagerer, hvis behovet opstår.