Madanmelder: Flere lokale fortjener en Michelinstjerne

Sidste år fik Henne Kirkeby Kro en af de eftertragtede Michelinstjerner. Når de næste stjerner drysses, kommer der måske flere til landsdelen.

Der bør deles flere Michelinstjerner ud i Syd- og Sønderjylland. Det mener i hvert fald den mangeårige madanmelder hos Jysk Fynske Medier, Morten Guldberg.

Traditionelt er stjernerne blevet uddelt i storbyerne, men nu er Michelin-anmelderne også begyndt at besøge restauranter i provinsen.

- Michelins begrundelse for ikke at interessere sig for restauranter i de tyndere befolkede egne af landet, holder ikke længere. Den faldt, da Henne Kirkeby fik sin stjerne sidste år, siger Morten Guldberg til TV SYD.

Det er snart tid for netop uddeling af Michelinstjerner. Den 22. februar udløses spændingen for de mange kokke, der alle håber at få en stjerne til netop deres restaurant. Blandt andre det unge kokke-stjernefrø Bryan Fransisco, der har kørt Munkebjerg Hotels gourmetrestaurant Tree-Top i stilling til en Michelin-stjerne.

quote

Tree-Top Restaurant burde have en Michelinstjerne

Morten Guldberg, madanmelder Jysk Fynske Medier

Sidste år fik Paul Cunningham og Henne Kirkeby Kro en af de eftertragtede stjerner, mens restauranten Tree-Top i Vejle blev forbigået. 

Og det var en stor fejl, mener Morten Guldberg.

- Tree-Top Restaurant burde have en Michelinstjerne. Faktisk burde restauranten allerede have haft én for et år siden, og det samme gælder Ti Trin Ned i Fredericia, siger Morten Guldberg til TV SYD.

Som madanmelder har han spist på mange Michelinrestauranter, og Tree-Top slår flere af dem, fortæller han.

- Jeg spiser stort set hvert år på Michelinrestauranter i udlandet. Og jeg er heller ikke i tvivl om, at man får en større madoplevelse på Munkebjerg end på flere af de veletablerede Michelinrestauranter i for eksempel Frankrig.

Michelinanmelderen kom slet ikke
Men om det lykkes for Ti Trin Ned eller Tree-Top Restaurant at få en stjerne i år, det tvivler madanmelderen på.

- Jeg kan være bange for, at Michelins anmeldere slet ikke har besøgt dem. Det gjorde de heller ikke sidste år, beklager Morten Guldberg.

Men mindre end Michelinkvalitet kan også gøre det, hvis man skulle få lyst at gå ud at spise. Der er nemlig meget at komme efter, mener Morten Guldberg.

- Trekantområdet og især Vejle sprudler af gode restauranter for tiden, siger han til TV SYD.