Madspild bliver bekæmpet med kassebon fra supermarkedet

Fredag blev færdige projekter fra Designskolen Kolding præsenteret og udstillet. Blandt dem er en kassebon, der bekæmper madspild.

Nye idéer skal få økonomien og beskæftigelsen i vækst. Samtidig skal idéerne være gode for miljøet. Endelig skal de være realistiske, så de kan føres ud i livet i praksis. Fredag præsenterede designelever fra Designskolen Kolding deres bud på et smart, fremtidssikret koncept.

13 forskellige koncepter blev præsenteret. En af dem er en nytænkt kvittering, hvor forbrugeren straks kan se, hvor meget man risikerer at smide ud igen. Det skal bekæmpe madspild.

quote

Jeg synes, det er en fremragende idé. Jeg tror ikke forbruget bliver mindre, men som forbruger bliver vi mere bevidste.

Esben Sørensen, købmand, Rema 1000 Sydbanegade, Kolding

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, at når man smider mad ud, så smider man også penge ud. Vi smider op mod 11,6 milliarder ud i skraldespanden fra husholdninger alene, siger studerende på Designskolen Kolding, Sigurd Grelck, til TV SYD.

Han og hans medstuderende Christina Wadstrøm vil nu gøre forbrugerne opmærksom på problemet allerede i forbindelse med betalingen i supermarkedet.

- Man får en kvittering, hvor man kan se madspildet, så man bliver bevidst om det med samme. Derudover viser kvitteringen også, hvor lang tid de enkelte varer kan holde sig.

quote

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at når man smider mad ud, så smider man også penge ud.

Sigurd Grelck, studerende, Designskolen Kolding

Den lokale Rema 1000-butik har hjulpet designeleverne med udviklingen af konceptet.

- Eleverne har en anderledes måde at se tingene på. Jeg arbejder meget firkantet og ikke særlig kreativ. Det har været en rigtig god proces, at de stiller spørgsmål ved vores måde at gøre tingene på, fortæller købmand Esben Sørensen fra Rema 1000 Sydbanegade i Kolding.

Han synes, at samarbejdet med Designskolen Kolding været en gevinst.

- Det har været spændende at prøve noget nyt, for at se, hvordan vi kan udfordre madspild på et andet niveau end vi gør nu. Jeg tror ikke forbruget bliver mindre, men som forbruger bliver vi mere bevidste om, hvad vi køber. Jeg synes, det er en fremragende idé, slutter Esben Sørensen.

Otte af de 13 projekter bliver til virkelighed i nærmeste fremtid. 

Se præsentationen af den nye kassebon - og find ud af, hvor meget mad hver enkelt familie spilder.
Video: Christina Wadstrøm og Sigurd Grelck, Designskolen Kolding