Maja Alm kan løbe VM på hjemmebane i 2020

VM i orienteringsløb 2020 bliver holdt i Danmark og det er Vejle, Kolding og Fredericia, der skal lægge asfalt til mesterskaberne, som for første gang løbes som sprintdistance inde midt i byerne.

Sidste lørdag kunne den 28-årige Maja Alm fra Haderslev lade sig hylde i svenske Strömstad, da hun forsvarede sin titel som verdensmester på sprintdistancen i orienteringsløb. Om fire år kan trekantområdet blive hendes hjemmebane, når verdens bedste orienteringsløbere samles for at løbe om medaljer og hæder ved verdensmesterskaberne.

 

Det er resultatet af et netop afholdt møde i Det Internationale Orienterings-Forbund (IOF), hvor forbundets medlemmer skulle tage stilling til den danske ansøgning om VM værtskabet. Det fortæller Dansk Orienterings Forbund i en pressemeddelelse.

Det erDansk Orienterings-Forbund, der i tæt samarbejde med Trekantområdet Danmark og Sport Event Denmark har søgt om at blive vært for mesterskabet.

Idéen med at byde på et værtskab er opstået i flere af de lokale orienteringsklubber, der siden har lagt et stort stykke frivilligt arbejde i at få mesterskabet til området. Det var således også klubberne, der i maj præsenterede byerne og konceptet for en delegation fra IOF.

Verdensmesterskabet i 2020 bliver det første mesterskab, hvor der udelukkende løbes sprintløb, som foregår inde i byerne. Der er tre discipliner - 2 individuelle og en stafet – som skal løbes i henholdsvis Fredericia, Vejle og Kolding. Det nye mesterskabsformat med centrale og publikumsvenlige løb gør eventen ekstra attraktiv for Trekantområdet.

-  Vi glæder os meget over værtskabet, som vi er sikre på, vil være en stor bonus for vores område. Ikke alene får vi vist vores idylliske bymidter frem for hele verden. Med løbenes placering inde i byerne, hvor folk færdes i forvejen, regner vi med at få involveret et stort antal af områdets borgere i mesterskabet,  siger Jørn Pedersen, der er formand for Trekantområdet Danmark og borgmester i Kolding.

Ved VM er der tradition for, at der lægges et tilskuerløb forud for selve mesterskabsløbene. Det betyder, at Trekantområdet udover de 500 professionelle løbere, kan se frem til at få besøg af 1500 amatørløbere i mesterskabsugen.