Mangel på arbejdskraft er en landsdækkende udfordring

Det er ikke kun i det såkaldte udkantsdanmark, at der er mangel på arbejdskraft. En analyse fra Sydbank viser, manglen er landsdækkende.

Det er ikke kun et problem i udkantsdanmark. Det er en udfordring i hele landet at finde kvalificeret arbejdskraft. Det viser en ny analyse fra Sydbank. Her siger omkring 60 % af de adspurgte virksomheder, at adgangen til kvalificeret arbejdskraft er en udfordring.  

- Det er jo sådan en selvopfyldende profeti, når folk flytter væk, at virksomhederne får svært ved at få kvalificeret arbejdskraft, siger Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank, til TV SYD.

Problemet er dog ikke lokalt, da virksomheder i hele landet kan nikke genkendende til manglen på kvalificeret arbejdskraft. Det er dog især detailbranchen, der bliver presset af det. Samtidig peger Jacob Graven på, at andre udfordringer er mere væsentlige.

- Det er ikke noget stort problem, og det bliver ikke afgørende for virksomhedernes succes. Her skal man i stedet kigge på de grundlæggende rammevilkår, og markedet man bevæger sig i, siger Jacob Graven.

Sydbanks analyse "Forkantsdanmark":

  • Sydbank har spurgt 100 virksomheder, der alle er kunder i Sydbank, om en række forhold.
  • Virksomhederne er fordelt over hele landet og kommer fra forskellige brancher.
  • Sydbank har behandlet og analyseret tallene i analysen ”Forkantsdanmark”.