Markant forskel på behandlingstider i Sydjylland

Der er stor forskel på, hvor lang tid man skal vente på en byggetilladelse, når man bor i Sydjylland. Forskellen spænder fra syv til 39 dage.

I Esbjerg og Tønder Kommune er de nærmest danmarksmestre i at ekspedere byggesager hurtigt. Her skal man blot vente i syv dage på, at man kan få tilladelse til det første spadestik.

Helt anderledes står det dog til i Fanø Kommune, her er ventetiden nemlig oppe på 39 dage, skriver Dansk Byggeri en pressemeddelelse. Ventetiden er blevet beregnet fra den dag, hvor kommune har fået alle de fornødne oplysninger i en sag.

Dansk Byggeri Sydjylland mener, at en sagsbehandling af en byggesag højst bør tage 14 dage. Ifølge Michael Mathiesen, der er formand for Danske Byggeri Sydjylland, er der flere syd- og sønderjyske kommuner, der bør stramme sig an.

-Esbjerg og Tønder er kommet ned på en af Danmarks mest effektive sagsbehandlingstider. Det er virkelig flot, og det giver en god oplevelse hos borgere og virksomheder, der gerne vil bygge i lokalområdet.  Fanø derimod, og for den sags skyld også Fredericia, Kolding og Sønderborg kunne godt trænge til at se lidt nærmere på, om der er noget, de kan skrue på for at gøre ventetiden kortere, siger han i pressemeddelelsen.

I Vallensbæk Kommune har man landets korteste behandlingstid, her tager det fire dage. I den modsatte ende af tabellen er Ringsted Kommune, hvor sagerne i gennemsnit tager 60 dage.

Her kan du se ventetiden i din kommune.