Massiv kø ved den dansk-tyske grænse

Grænsekontrollen skaber massiv kø i forbindelse med vinterferietrafikken. Bilister på vej ind i Danmark kan lige nu forvente op til 3 kilometers kø.

Vinterferietrafik og midlertidig grænsekontrol er tilsyneladende en dårlig kombination. Lige nu er der 3 kilometers kø på motorvejen i Nordtyskland lige inden grænsen til Danmark. Det betyder en ekstra køretid på op til en halv time.

Da køen var værst, kunne bilisterne holde i kø i op mod 8 kilometer og få forlænget køretiden med en time.

- Grænsekontrollen er helt sikkert medvirkende til den tunge trafik. Billisterne skal jo nærmest ned i skridtgang, når de skal over grænsen, siger Politikommissær Anders Hansen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der har ansvaret for grænseoperationen i dag, til TV SYD

Politiet har åbnet et ekstra spor motorvejen, så trafikken kan glide lidt bedre. På den måde håber de at nedbringe den ekstra køretid. Men selvom trafikken er tæt opretholder politiet grænsekontrollen. Flere bilister kan altså stadigvæk risikere at blive vinket ind til siden for at skulle vise pas.

Politikommissær Anders Hansen regner med, at køen ved grænsen vil fortsætte helt til i morgen, fordi mange danskere også kommer hjem fra vinterferie i løbet af søndagen.