Mediano-analyse: Sønderjyske kan overraske polsk modstander

Sønderjyske har bestemt mulighed for at overraske polske Zaglebie Lubin i næste runde af kvalifikationen til Europa League. Det vurderer Michael Søvsø, skribent på det digitale fodboldsite mediano.nu i denne analyse.

Der var noget specielt over stemningen i Haderslev 14. juli. Gågaden summede sidst på eftermiddagen. Lyseblå Sønderjyske-trøjer på restauranterne, masser af norske stemmer i gågaden. En af byens pubber var ”besat” af Strømsgodset-fans, der lystigt festede med fællessang og øl.

Sønderjyske-fansene marcherede i flok til Sydbank Park, og køen var rekordlang på grund af de sikkerhedsrestriktioner, som UEFA kræver omkring Europa League-kampene – om så det er anden kvalifikationsrunde eller semifinalen om mange måneder.

Selv om Sønderjyske for at ende i Europa League-finalen skal overstå otte runder og spille 20 kampe for at nå finalen – og realistisk set aldrig nogensinde kommer så langt – var den europæiske debut en gigantisk milepæl for hele organisationen, der for øjeblikket summer af stolthed over fodboldholdet.

Det gør hele den sønderjyske region i øvrigt også.

Tilskuerne i Haderslev så Sønderjyske føre magien fra sidste Ssperligasæson videre: Omstillingsfodbold, vindervilje og en evne til at slå til på det helt rette tidspunkt.

Michael Uhres 2-1-mål i slutfasen var måske ikke helt fortjent, men det kom, fordi sønderjyderne ubændigt fortsatte med at tro på, at slaget kunne vindes.

Det samme skete ugen efter i Drammen på Strømsgodsets hjemmebane, hvor Troels Kløves 2-2-mål lige før den forlængede spilletids afslutning igen satte den sønderjyske magi og høje moral i spil.

Fortsætter eventyret? Polske Zaglebie Lubin er næste forhindring, og kigger man på de to nationers placering på den europæiske klubrangliste, er Danmark og Polen naboer.

Det ligner tæt affære

Dermed ligner det allerede inden kampen på torsdag i Polen en samlet tæt affære, der formentlig først bliver afgjort i Haderslev 4. august.

Også Zaglebie Lubin var som Sønderjyske ude i en tæt kamp mod serbiske Partizan Beograd, hvor det endte i en straffesparkskonkurrence efter 0-0 både i Serbien og Polen. Et stærkt resultat af Lubin, der må formodes at være et stærkt defensivt mandskab.

De første to kampe i den polske Extraklasa har Zaglebie Lubin vundet med samlet 6-0, og i weekenden imponerede holdet med 2-0 ude over Lech Poznan – en af de notoriske topadresser i polsk fodbold.

Sæsonstarten har med andre ord været perfekt for Lubin, og derfor er polakkerne også favoritter torsdag aften på hjemmebane, hvor Sønderjyske-spillerne sagtens kan komme under pres fra både hjemmeholdet og et vældigt entusiastisk hjemmepublikum, der kan generere ekstra energi til Lubin-spillerne.

Sønderjyske-spillerne skal finde ekstra magi. Sæsonen er gået ekstraordinært tidligt i gang på grund af Europa, og de lyseblå har været gennem en historisk tæt sæsonstart, når det gælder antallet af kampe på kort tid.

Fodboldmæssigt overarbejde med andre ord.

Spillemæssigt fungerede det glimrende for SønderjyskEesøndag eftermiddag i Horsens, men det var måske manglede kræfter efter maratonkampen i Norge i midtugen, der kostede sejren.

Nu har de lyseblå fyre haft mulighed for at restituere frem mod afgangen til Polen, og mon ikke træner Jacob Michelsen dikterer et defensivt og lidt forsigtigt udgangspunkt i Lubin torsdag aften?

Det efterlader Marin Skinder i målet og Pierre Kanstrup i midterforsvaret som absolutte nøglespillere, og så er det altså, at omstillingerne skal give pote i form af et par chancer i hver halvleg.

Tilsæt så lidt af den sønderjyske magi fra sidste superligasæson og Europa League-opgørene mod Strømsgodset og endnu en overraskelse er slet ikke umulig.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.