Meteor-nedslag filmet ved Ho Bugt

Kim Østergaard bor ved Ho Bugt har sendt TV SYD optagelser af det han bestemt regner med er et meteornedslag. Det er filmet af et overvågningskamera.

-Vores overvågningskamera i retning mod Ho Bugt, har filmet meteoren i går aftes. Jeg har ikke set andre klip fra Jylland, sådan skriver Kim Østergaard til TV SYD.

Kim Østergaard fortæller, at han har undersøgt, om der kan være andre lyskilder som billygter eller andet, men det er simpelthen ikke muligt.

Efter at have hørt forskere er helt sikre på, at en meteor lyste himlen over Danmark op lørdag aften, og flere danskere har set og hørt det usædvanlig lysglimt på himlen, kom Kim Østergaard og familie til at snakke om det kunne være et af deres overvågningskameraer muligvis kunne have opfanget det usædvanlige syn.

Og på et af kameraerne, der filmer ud over Ho Bugt og øst på, fangede lyskuglen fare hen over himlen.

Der er lyd på klippet, hvor "drønet" kan høres lidt forsinket fra lyset.

Kim Østergaard har også sendt optagelsen til Henning Haack, lektor ved Statens Naturhistoriske Museum og leder af den danske meteoritsamling, og har nu snakket med ham. Henning Haack vil nu bruge optagelsen til at beregne nedslagstedet.