Michelin-kok skal løfte museums cafe

For et par år siden sagde cafeen på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg farvel til de klassiske fiskefileter med pomme frites. Og i dag skulle menukortet have endnu et løft opad.

Kokken Rasmus Grønbech,som er ansat på en Michelin-restaurant,  har udviklet en ny menu sammen med søfartsmuseets folk. En menu, der bruger flere af de råvarer, som bliver dyrket, fisket og produceret i lokalområdet.

- Jeg kommer ikke med trøfler, kaviar og champagne og prædiker om Michelin-stjerner. Det er slet ikke det, som det her projekt skal. Jeg vil inspirere de folk, der arbejder med og ejer disse spisesteder rundt om i landet, så de kan få en mere naturlig og legende hverdag, hvor sæsonens råvarer vil være mere fremtrædende for den enkelte gæst, siger Rasmus Grønbech.

 

quote

Jeg kommer ikke med trøfler, kaviar og champagne og prædiker om Michelin-stjerner. Det er slet ikke det, som det her projekt skal.

Rasmus Grønbech, kok

 

Over to dage er der blevet talt køkkenmanifest og udviklet nye menuer til museets restaurant. Torsdag kulminerer arbejdet med en præsentation af nogle af de nye menuer for indbudte gæster Projektet på Fiskeri- og Søfartsmuseet er blevet til i et samarbejder med Sydvestjyske Smagsoplevelser og den nationale organisation FOOD.