Mikkel blev ramt af en bil – men cykelhjelmen reddede ham

12-årige Mikkel Bendixen blev ramt af en bil sidste år. Cykelhjelmen på hovedet flækkede, men Mikkel Bendixen overlevede sammenstødet.

Det var lidt af et chok, 12-årige Mikkel Bendixen fik, da han en dag sidste år kørte hjem fra skole. Her blev han nemlig ramt af en bil.

- Jeg tænkte, jeg ikke skulle se min familie igen.

Sådan så bilen ud efter sammenstødet med Mikkel Bendixen.
Sådan så bilen ud efter sammenstødet med Mikkel Bendixen.

Mikkel Bendixens hoved blev slået ind i bilens forrude, der blev smadret ved sammenstødet.

 - Jeg er lidt bange, når jeg kører over en vej, hvor der er meget trafik. Det er fordi, jeg er bange for, at det sker igen, fortæller Mikkel Bendixen.

Heldigvis havde den dengang 11-årige dreng dog cykelhjelm på. Cykelhjelmen flækkede ved sammenstødet med bilens forrude, men Mikkel Bendixen slap uden større skrammer.

Se indslaget om 12-årige Mikkel Bendixen her.

- Han havde ikke været her i dag, hvis han ikke havde haft den på. Det havde han ikke, erkender Rikke Bendixen, der er Mikkel Bendixens mor.

Trygfonden og Rådet for Sikker Trafik sætter igen i år ind med en kampagne, der skal få hjelmen på cyklisternes hoveder. Og selvom flere og flere husker hjelmen, så er kampagnen stadig vigtig:

- En ulykke er en ulykke for meget, og hver dag ser vi faktisk, at børn og voksne kommer alvorligt til skade i trafikken, fordi de slår deres hoved, siger Lisbeth Sahl, der er projektleder ved Rådet for Sikker Trafik.

Og Rikke Bendixen er naturligvis også glad for, at hun pressede sin søn til at bruge sin cykelhjelm:

- Det kan godt være, det er træls at have den på, og at håret sidder dårligt, når man kommer i skole, men man kommer levende i skole – og man kommer levende hjem igen, siger Rikke Bendixen.