Miljøfolk frygter at der går hul på Sea Worker

Selvom Sea Worker foreløbig holder tæt, så er der risiko for, at store mængder tyndflydende olie slipper ud i havet.

Beredskabet har indkaldt den lokale beredskabsstab på Holstebro Politigård

- Og vi er meget bekymrede for, om der går hul i prammen, siger Kim Bjerg Vemmelund, beredskabschef i Brand og Redning MidtVest i en pressemeddelelse

Både skibe og fly har i løbet af dagen været i luften for at holde øje med om der slipper olie ud.

-Der 170 kubikmeter dieselolie og  50 kubikmeter smøreolie ombord og de udgør selvfølgelig en risiko, hvis det løber ud i havet, fortæller Øjvind Bach, der er chef for søværnets redningsskib Gunnar Seidenfaden til TV SYD.

I øjeblikket er ejerne af Sea Worker, sammen med bjærgningsfolkene, i gang med at finde en løsning, så de kan fjerne olien, så der ikke længere er risiko for et større olieudslip.

Det lokale redningsskib Emile Robin har tidligere onsdag været ude ved den væltede platform og indtil videre er der dog kun sluppet ganske lidt olie ud fra Sea Worker, fortæller stationsleder  Lorentz Lauridsen til TV SYD.

Hvornår det bliver muligt at få olien fjernet fra Sea Worker, eller hvornår platformen den bliver bjærget, er foreløbig uklart.

-som vejret er lige nu, er der ikke noget at gøre, men vi må jo se hvad de vil gøre, dem der er kaldt ind, hvordan de vil bjærge den, siger Lorentz Lauridsen til TV SYD.