Museumsgæster går under jorden i Horsens

Jordforurening: Fra onsdag kan besøgende på Danmarks Industrimuseum i Horsens gå under jorden i den nye udstilling "Jorden er giftig".

Onsdag åbner Danmarks Industrimuseum udstillingen "Jorden er giftig". Det gør de i samarbejde med Region Midtjylland. Udstillingen skal gøre gæsterne kloge på jordforurening og vise bagsiden af den industrielle revolution.

Her er mulighed for at komme under jorden i en fiktiv dansk provinsby og se alt det, der normalt er ude af syne. I den fiktive by kommer de besøgende i kontakt med både utætte olietanke og kloakrør.

- Gæsterne kan få øjnene op for, hvad de selv kan gøre. Man kan selv overveje, hvad der har været på den grund, man bor på. Det kan jo være, der er ting, man skal være opmærksom på, siger museumsdirektør Ole Puggard til TV SYD.

Der er også chance for at få indblik i de juridiske og teknologiske problemstillinger, der findes i dag, samt at få mere at vide om, hvordan Region Midtjylland håndterer problemerne med jordforurening i dag.

- Udstillingen er meget illustrativ for, hvad det er for nogle udfordringer, vi har med at bekæme den forurening, der jo ligger i jorden rigtig mange steder, siger regionsrådsformand Bent Hansen, der onsdag morgen åbnede udstillingen.