Muslimer og kristne deler kirkegård: Her er flere ligheder end forskelle

På Nordre Kirkegård i Vejle ligger muslimer og kristne side om side. Ahmad Husseins far er en af dem, og her er det ikke et problem at dele kirkegård.

I 2014 mistede Ahmad Hussein sin far til kræft.

- Min far han betød alt for mig. Min far var min ven. Min bedste ven, siger Ahmad Hussein til TV SYD.

Familien er muslimsk, og faderen blev derfor begravet på Nordre Kirkegård i Vejle, hvor familien bor. Her er der omkring 300 gravpladser til muslimer. Kun en lav takshæk skiller de kristne og muslimske grave.  

For Ahmad Hussein er det lige meget, at muslimer og kristne deler kirkegården.

- Når jeg kigger henover hækken, kan jeg se de kristne gravpladser. Og når jeg ser folk komme, så tænker jeg, at de er her af samme grund som mig. De er her, fordi de savner. Fordi de elsker. De er her af kærlighed, siger Ahmad Hussein.

I Vejle har det aldrig givet problemer, at flere religioner deler kirkegård. Faktisk mener Ahmad Hussein, at muslimer og kristne har mange ligheder, når det handler om døden.

- Der er ingen forskel – vi ligger i jorden allesammen. Vi besøger dem på samme måde, og vi savner dem på samme måde. Den lighed, der er mellem de kristne og muslimske gravpladser, er vigtig at se og drage erfaringer af, siger han til TV SYD. 

Ahmad Hussein og hans familie er glade for, at de har en muslimsk gravplads i Vejle, så de har deres pårørende tæt på.

- Det betyder meget for min mor. Når hun sidder på arbejdet og kommer til at savne ham, kan hun bruge sin frokostpause på at kommer herop og snakke med ham, siger han.

Ahmad Hussein besøger gravpladsen en gang om måneden, og kender flere foruden sin far,  der ligger begravet på kirkegården.