Naboer om helikopterstøj: Det bliver et helvede

Naboerne til en mulig kommende helikopterflyveplads på Rømø dumper idéen, efter Tønder Kommune lørdag foretog prøveflyvninger med helikopter. Det larmer for meget, mener naboerne.

Tønder Kommune foretog lørdag prøveflyvninger med en helikopter over Rømø, der skal give et indblik i støjniveauet med helikopterflyvninger, forud for et borgermøde tirsdag om en mulig helikopterflyveplads ved Rimmevej på Rømø. Og sommerhusejerne, der potentielt bliver kommende naboer til helikopterflyvepladsen, var ikke imponeret.

- Det går slet ikke. Vi tager jo herover for at få stilheden, roen og høre vinden og fuglene. Vi tager ikke herover for at høre en helikopter, siger Nis Christian Sørensen fra Flensborg, der ejer et sommerhus på Rimmevej.

quote

Vi tager jo herover for at få stilheden.

Sommerhusejer Nis Christian Sørensen

Heller ikke Tove Brink, der har sommerhus lidt længere hen ad vejen, mener, det er holdbart, at en helikopter skal til at lande nær sommerhusområdet på Rømø. Heller ikke efter hun havde hørt prøveflyvningerne.

- Vi tænker, at det bliver et helvede. Det har absolut ikke hjulpet at høre det. Det må jeg sige, det har det ikke.    

Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) var også på Rømø lørdag for at høre helikopteren og snakke med borgerne, og direkte adspurgt af Tove Brink, om han tror, det vil påvirke udlejningen, var svaret nej.

- Jeg ville ikke have noget imod at leje det, fortalte borgmesteren, der tidligere har sagt, at han tager bekymringerne om støjgener meget seriøst.