Nedlagt besøgstid gør godt for Karl

Flere hospitalsenheder har droppet de faste besøgstider, det kommer blandt andet folk som Karl Pedersen til gode.

På Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har man ligesom mange andre steder droppet at have faste besøgstider. Det betyder, at de indlagte praktisk talt kan få besøg, når de har lyst. En af dem, der udnytter den mulighed, er Karl Pedersen, der kan have sin kone Åse med, når lægerne skal give informationer og beskeder.

- Man vil jo gerne spørge om noget. Men man glemmer det halve af det, man skal spørge om. Man får også beskeder, og der glemmer man også det halve af det, så det er rart at være to, siger Karl Pedersen til TV SYD.

72 % af de danske hospitaler har helt droppet at have begrænset besøgstid, det viser en ny undersøgelse fra Trygfonden og Dansk Selskab for Patientsikkerhed. For fem år siden var tallet blot 9 %. Lægerne har også gavn af ordningen, fortæller overlæge Christian Christiansen.

-Tit er folk meget stressede og selvom vi prøver at forklare det, så er det ikke altid, at patienterne opfatter det lige umiddelbart. Derfor skal de have tid til at synke det ind. Hvis der så er en pårørende, der også hører det, så lykkes det meget bedre at få budskabet igennem, siger Christian Christiansen

I tiden med seks- og tolvmandsstuer, havde patienter ikke så meget privatliv, derfor kunne der ikke være besøg længere tid ad gangen, da der også skulle være tid til ro, forklarer overlægen.

Men nu er der andre boller på suppen. Karl og Åse Pedersen vil helt sikkert også udnytte muligheden, hvis det skulle blive aktuelt igen.