Night Hawk: Militære fly øver sig på Rømøs strande

Den største øvelse for specialoperationsstyrker på dansk jord nogensinde foregår i disse dage i hele Danmark - og strandene på Rømø spiller en rolle i øvelsen.

Der tale om den største øvelse for specialoperationsstyrker på dansk jord nogensinde, når øvelsen Night Hawk 2016 i frem til torsdag i næste uge løber af stablen med base på Flyvestation Aalborg og Flådestation Korsør - faktisk er det den største specialoperationsøvelse i Europa i år.

Night Hawk Rømø 2016
Night Hawk Rømø 2016

Som et led i øvelsen er der også aktivitet på Lakolk Strand på Rømø, hvor både små og store militærfly lander og letter. Det har militæret også gjort ved flere lejligheder tidligere både på Rømø og på Vejers Strand.

Der deltager tæt på 2000 soldater fra flere NATO- og partnerlande. Fra Danmark deltager Specialoperationskommandoen, Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt Hjemmeværnet. I øvelsen indgår 50 fly og helikoptere.

Formålet med Øvelse Night Hawk 2016 er at træne soldaterne i specialoperationer på tværs af værn og nationaliteter. Deltagerne skal under øvelsen gennemføre en lang række komplekse operationer, der kræver detaljeret planlægning af samarbejdet mellem de forskellige deltagende lande og danske enheder.

 

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.