Nordjyske SunCharter begynder at sende folk på ferie fra Billund

Det nordjyske rejseselskab SunCharter rykker nu ind i endnu en dansk lufthavn. Fra foråret 2017 flyver SunCharter nemlig ikke kun fra Aalborg Lufthavn - men også fra Billund.

Første afgang fra Billund Lufthavn bliver lørdag den 8. april 2017. Det har SunCharter og Billund Lufthavn offentliggjort på  et presemøde torsdag middag.

Det er SAS, der flyver med SunCharters gæster. Det nordjyske selskab regner med at sende 20.000 på ferie fra Billund næste år.

SunCharter, der hidtil alene har sendt folk på ferie fra Aalborg Lufthavn, har mangedoblet antallet af rejsende på kun få år.

I 2015 gik SunCharter fra 1.000 til 20.000 rejsende, i 2016 når de fordoblingen fra 20.000 til 40.000 rejsende - og i 2017 er målet intet mindre end 60.000 rejsende ved hjælp af flyvningerne fra Billund.

SunCharters opgørelser over rejsende viser, at omkring 20  procent af charterselskabets gæster bor syd for Aarhus.

I første omgang vil SunCharter tilbyde rejser til Kreta, Rhodos, Korfu, Gazipasa og Golden Sands fra Billund Lufthavn. Fra hjemmebanen i Aalborg Lufthavn vil selskabet fortsat flyve til samtlige af deres ni rejsemål.

- Vi tror på vores koncept om den klassiske charterrejse med et fokus på service og kvalitet. Vi satser på 20.000 rejsende ud af Billund i 2017, siger SunCharters administrerende direktør Søren Kjellerup til TV SYD.

For Billund Lufthavn betyder SunCharter, at målet om tre mio. rejsende ud og ind af lufthavnen på årsbasis lettere nås, siger lufthavnens marketingdirektør Jesper Strudsholm til TV SYD.

- Nu når vi 3 milioner rejsende ud og ind af lufthavnen på årsbasis, siger lufthavnens marketingdirektør Jesper Strudsholm til TV SYD.