Nordsøaftalen i hus: Tusindvis af nye jobs på vej

Endelig er den længeventede Nordsøaftale en realitet. Esbjerg går en lys fremtid i møde med tusindvis af jobs.

Onsdag eftermiddag er folketinget og de virksomheder, der opererer i Nordsøen, blevet enige om en ny olieaftale. Det skriver finansminister Kristian Jensen (V) på Twitter.

Den nye Nordsøaftale betyder, at der de kommende år vil blive investeret et tocifret milliardbeløb i olie- og gasudvinding i Nordsøen.

En stor del af investeringen skal lægges i det nedslidte Tyra-anlæg, der skal gennemgå en stor renovering. Investeringerne giver mulighed for indtægter til statskassen på op til 26 mia. kr. frem mod 2042, samt sikrer fastholdelse og udvikling af de mange arbejdspladser, der knytter sig til olie- og gassektoren.

- Det har været afgørende for regeringen, at vi med den ny Nordsøaftale sikrer, at vi får fornyet infrastrukturen og hentet de resterende ressourcer i Nordsøen op, siger finansminister Kristian Jensen i en pressemeddelelse. 

- Der er brug for omfattende investeringer – bl.a. i genopbygningen af Tyra-platformen – og derfor har vi valgt midlertidigt at sænke skatten, så det bliver attraktivt for private firmaer at fortsætte olie- og gasudvindingen i fuldt omfang de kommende år. Alternativet er, at staten går glip af potentielle milliardindtægter, og at industrien risikerer at skulle nedlægge lokale arbejdspladser, siger Kristian Jensen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.