Nu er der sat prop i trafikken over Hylkedalsbroen på E 45

Lørdag morgen er der sat afspærringer og skilte op på motorvej E 45 ved Kolding, hvor der nu er indsnævrede kørebaner i sydgående retning over Hylkedalsbroen med risiko for lange kødannelser.

Vejarbejdet på Hylkedalsbroen på E45 vest for Kolding vil vare de næste tre uger, hvor stålfugerne, som går på tværs af asfalten i hver sin ende af broen skal udskiftes.  

Arbejdet går i gang netop som skoleferien er startet og vil skabe høj risiko for lange ferie-køer omkring Kolding.

Det var tilfældet sidste sommer, da samme bro fik udskiftet vejbelægningen. Og det var under dette arbejde, at flere vindmølletransporter om natten lavede skaderne på stålfugerne. Vindmølletransporterne sænker deres undervogne for at kunne komme under motorvejsbroerne.

Stålfugerne er monteret i Hylkedalsbroen for at undgå, at vejen slår revner, når broen enten udvider sig i varmen, eller trækker sig sammen i koldt vejr.  

 - Hullerne har vi midlertidig fyldt op med asfalt, men det holder ikke i længden. Uanset hvornår arbejdet udføres vil det skabe gener, så vi håber, at trafikanterne vil bære over med os de næste uger, siger Vejdirektoratets projektleder Kirsten Riis til TV SYD.