Nu kan du træne udendørs alene ved hjælp af egen kropsvægt

Vejle har søndag fået et nyt udendørs træningsanlæg, hvor du kan lave fysisk træning alene ved hjælp af din egen kropsvægt.

Vejle Kommune har søndag formiddag indviet byens  nye BarPark, som bliver en af Danmarks mest komplette træningsanlæg, hvor du træner ved hjælp af din egen kropsvægt.

Vejle Calisthenics og Calisthenics Comrades stod for en opvisning ved indvielsen, hvor den danske og svenske mester i street workout også deltog. Bagefter kunne alle fremmødte selv træne med og få tips til øvelser.

Gerda Hagemann Pedersen (DF), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Vejle Kommune, håber, at BarParken vil inspirere flere til at blive aktive:

- Med BarParken får vi et træningsanlæg, hvor man ikke behøver at bestille tid, og hvor der er plads til alle. Jeg håber, at den samtidig vil appellerer til unge, der ellers ikke dyrker idræt, siger Gerda Hagemann Pedersen.

En af de unge, som vil bruge BarParken i fremtiden, er Patrick Sommerstedt. Han står i spidsen for styrketræningsgruppen Calisthenics Vejle – en gruppe, der mødes hver mandag og torsdag kl. 19.30 året rundt for at træne balance, smidighed og styrke.

Fællesskabet og den uforpligtende træning under åben himmel, tiltrækker vidt forskellige mennesker med lige så forskellige baggrunde og alder:

- Nogen kommer i træningstøj. Andre i hverdagstøj. Den yngste er 15 år og den ældste 57 år. Fælles for os er, at vi har samme interesse, og kan lide at få inspiration af hinanden. Alle kan være med og mangler du hjælp til at komme i gang, vejleder jeg gerne i nogle basisøvelser, som du kan bygge videre på, siger 19-årige Patrick Sommerstedt, der til daglig går på Rødkilde Gymnasium, og har et job som fitnessinstruktør.

Patrick Sommerstedt og de andre medlemmer af Vejle Calisthenics er klar til at give en introduktion og gratis vejledning mandag og torsdag fra 19.30 til 21.00. Du kan finde mere info på deres facebookside her.