Nu lukker Esbjergs byråd tre plejecentre

Byrådet i Esbjerg har mandag endeligt vedtaget budgettet for 2016, og det betyder massive besparelser på ældreområdet, hvor tre plejecentre må dreje nøglen om.

Esbjerg Byråd har nu vedtaget kommunens budget for de kommende fire år med stemmer fra Venstre, Socialdemokratiet, SF og Konservative. Allerede før byrådsmødet mandag var det dog klart, at det blev et skrabet budget. Esbjerg Kommune skal nemlig spare 554 mio. kr. over de næste fire år, og de besparelser kommer til at gå hårdt ud over ældreområdet.

Det betyder blandt andet, at plejecentrene Kollektivhuset, Strandgården og Riberhus lukker.

- Riberhus og Kollektivhuset planlægges lukket som de første. Det vil ske med udgangen af 2016. Derfor stopper vi allerede nu med at optage nye beboere på de to plejecentre. Alle beboere, der i dag bor på de to centre, vil i løbet af denne uge modtage et brev med orientering om det videre forløb, oplyser direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen, i en pressemeddelelse.

Kommunen oplyser, at man til gengæld laver 26 plejeboliger i Østerbyen om til ældreboliger, og så udvides plejecenteret Bytoften med 24 pladser.

Kommunen arbejder i øjeblikket med de nærmere planer for afvikling af plejecentrene Strandgården og Østerbyen. Plejeboligerne på disse centre skal først afvikles med udgangen af 2017.

Du kan se hele budgetaftalen herunder.