Ny brandstation giver hurtigere udrykning

Efter march gennem byen, åbningstale og musik, slog Tønders nye brandstation lørdag for første gang portene op.

Lørdag blev der sagt farvel til Tønders gamle brandstation midt på formiddagen. Herefter var der fanemarch og faneflytning fra den gamle brandstation til den nye. Optoget gik gennem byen med orkester, biler og mandskab.

Den nye brandstation blev indviet ved at klippe et solidt jernrør over, og derefter holdt borgmester Henrik Frandsen (V) den officielle indvielsestale. En stor dag for både borgere og frivillige brandmænd.

- Jeg er rigtig glad. Det er kun én gang i livet, man får en ny brandstation - så selvfølgelig skal det fejres, siger brandkaptajn hos Tønder Frivillige Brandværn, Kim Clausen, til TV SYD.

quote

Vi kan komme hurtigere ud med vores biler, så vi kan reducere udrykningstiden lidt mere.

Kim Clausen, brandkaptajn, Tønder Frivillige Brandværn

Den nye brandstation på Nordre Landevej 2A giver de frivillige brandmænd bedre arbejdsvilkår.

- Det betyder en masse. Nye faciliteter, større porte og mere plads.

Men specielt for byens borgere, der lørdag kunne se, hvad pengene er blevet brugt til, er stationen vigtig. Måske endda livsvigtig.

- Vi kan komme hurtigere ud med vores biler, så vi kan reducere udrykningstiden lidt mere. Vi skal være rykket ud inden for fem minutter. Det kan vi bedre få til at passe herude end i den gamle brandstation. Før skulle vi slå spejlene ind, og risikerede at lave skader på bilerne, når vi bakkede ind, forklarer brandkaptajnen.

Efter flere taler stod programmet på let bespisning, kaffe og kammeratligt samvær.