Ny gruppe vil fjerne jernbane i fire kommuner

Borgere i fire kommuner er trætte af en jernbane, der går gennem byerne og forhindrer udviklingen. En gruppe arbejder derfor på at få den fjernet.

En henlagt jernbane, der deler byen i to. Det syn er borgere i Esbjerg, Varde, Billund og Vejen kommune godt trætte af. Derfor har borgere og politikere i de fire kommuner startet en særlig gruppe, der skal få fjernet banen. I Agerbæk mener flere, at banen forhindrer byens udvikling.

- Banen skærer gennem hele byen og ødelægger det for os, siger Poul Rosendahl, byrådspolitiker for Venstre og Agerbæk-borger.

quote

Banen skærer gennem hele byen og ødelægger det for os.

Poul Rosendal, byrådspolitiker og Agerbæk-borger.

Han vil gerne kæmpe for, at banen kommer væk. Agerbæk har nemlig planer om at lave grønne områder med udendørs fitness, og de vil gerne have mulighed for bebyggelse i det område, hvor jernbanen går. Men det kan de ikke gennemføre, så længe Banedanmark ikke vil fjerne jernbanen.

- Jeg forstår ikke, at Banedanmark ikke siger, at her prøver vi at gøre noget, siger Poul Rosendahl.

- Vi er i dialog med de fire kommuner om arealet fra den nedlagte Grindstedbane, og vi har for nuværende ikke yderligere til sagen, siger Mads Thostrup, områdechef i Banedanmark. 

Grindstedbanen blev anlagt for 100 år siden, og det sidste tog kørte på strækningen den 31. maj 2012. De fire kommuner har siden anmodet Banedanmark om at få skinnerne væk, men de har ikke haft heldet med sig.     

Kristian Rossau, der er hotelejer i Agerbæk, vil også have banen fjernet. Han skal til at bygge ud på sit hotel, men de planer skygger jernbanen for. Udbygningsplanerne skal ellers fremtidssikre Agerbæk Hotel.

Opdateret, 16.20: Tilføjet citat fra Banedanmark.