Ny rolle i Lego til Jørgen Vig Knudstorp - skifter fra direktør til bestyrelsesformand

Jørgen Vig Knudstorp skal fremover være arbejdende bestyrelsesformand i Lego-koncernen og stopper som administrerende direktør.

 

Jørgen Vig Knudstorp stopper som administrerende direktør for Lego ved årsskiftet. Det oplyser Lego tirsdag formiddag i en pressemeddelelse.

Bali Padda tager over fra Jørgen Vig Knudstorp, som i stedet skal stå i spidsen for den nye enhed Lego Brand Group - og ikke mindst bliver Jørgen Vig Knudstorp ny  formand for Lego-koncernens A/S-bestyrelse fra maj 2017. 

Bali Padda har været ansat i Lego-koncernen i 14 år og står i spidsen for Operations, samtidig med at han også er overordnet ansvarlig for People and Organisational Development. Gennem de seneste 10 år har han været medlem af Lego-koncernens øverste ledelse. 

Bali Padda er født i Indien i 1956 og har været ansat i Lego-koncernen i 14 år.
Bali Padda er født i Indien i 1956 og har været ansat i Lego-koncernen i 14 år.
Foto: Lego

Jørgen Vig Knudstorp er meget glad for, at  han skal overlade den daglige ledelsen til netop Bali Padda: 

- Jeg har lært rigtigt meget af Balis stærke lederskab og måden, han har gennemført tingene på gennem hele sin karriere her i virksomheden. Jeg har arbejdet tæt sammen med Bali i mange år, og jeg er sikker på, at vi vil fortsætte med at bygge videre på det tætte samarbejde i vores nye roller, siger han i en pressemeddelelse fra Lego om direktørskiftet.

Som følge af Jørgen Vig Knudstorps nye rolle i Lego Brand Group vil bestyrelsen for Lego A/S indstille Jørgen Vig Knudstorp til at blive formand for bestyrelsen fra maj 2017. Niels Jacobsen, nuværende formand for bestyrelsen for Lego A/S, vil fortsætte i sin rolle som næstformand for bestyrelsen i Kirkbi A/S.
- Gennem de sidste 12 år har Jørgen Vig Knudstorp udviklet en enestående viden om og forståelse for de muligheder og udfordringer, der er for Lego-koncernen og Lego-brandet. Dette er det rigtige tidspunkt til at bruge det, Jørgen kan, i en bredere rolle. Jeg ser frem til at fortsætte mit samarbejde med Jørgen og med Kjeld og Thomas Kirk Kristiansen i bestyrelsen for Kirkbi A/S, siger Niels Jacobsen.