Ny superpumpe skal hjælpe ved oversvømmelser

Beredskabsstyrelsen Sydjylland har fået en ny superpumpe, som er næsten tre gange kraftigere end de største af pumperne, som styrelsen hidtil har brugt ved oversvømmelser.

Nu kan Beredskabsstyrelsen for alvor pumpe vand. To superpumper med en kapacitet på hver 15.000 liter/min. bliver fremover en del af beredskabets pumpeberedskab, der kan indsættes mod oversvømmelser efter voldsom nedbør. Onsdag ankom den første så til Beredskabsstyrelsen Sydjyllands center i Haderslev. Den anden pumpe placeres i Næstved.

Se Beredskabets nye superpumpe her.

- For at have et værktøj mere i værktøjskassen, så ville vi godt have en pumpe, der var større, så vi kunne stille færre pumper op, når der skulle pumpes meget vand, siger operativ chef i Beredskabsstyrelsen, Lars Høg Schou, til TV SYD.

De nye pumper er næsten tre gange kraftigere end de største af de pumper, Beredskabsstyrelsen indtil videre har haft indsat ved oversvømmelser.

Beredskabsstyrelsens lænsepumpekapacitet:

  • De to nye pumper udvider Beredskabsstyrelsens samlede lænsepumpekapacitet fra 321.700 liter/min. til 351.700 liter/min – det svarer til ca. 10 %.
  • Beredskabsstyrelsen råder dermed fra medio juli 2016 over i alt 103 lænsepumper fordelt på de seks beredskabscentre i Thisted, Herning, Haderslev, Næstved, Hedehusene og Allinge.