Nyt offshore-projekt skal skabe 100 nye job i Esbjerg

Scale-Up Center Offshore, der etableres i Esbjerg, skal de næste tre år skabe mere end 100 nye arbejdspladser og en ekstra omsætning på over 100 millioner kroner.

Mindst 30 vækst-iværksættere og mindre og mellemstore virksomheder inden for offshore-sektoren vil i de næste tre år gennemgå et intensivt træningsforløb, der skal gøre dem i stand til tilsammen at skabe over 100 nye arbejdspladser og en ekstra omsætning på over 100 millioner kroner.

Scale-Up Center Offshore, der etableres i Esbjerg, er et af 10 konsortier i Danmark, som skal føre statens og regionernes fælles eliteprogram, Scale-Up Denmark, ud i livet.

Projektet har fået 165 millioner kroner fra den danske stat, regionerne og EU til at finde og optræne 355 virksomheder i hele landet, så de kan blive succesrige vækstvirksomheder i deres branche.

Esbjerg Kommune har som mål at fordoble antallet af energivirksomheder og – arbejdspladser frem mod 2020. Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) glæder sig i en pressemeddelelse over det nye  bidrag til at skabe vækst i virksomheder inden for olie/gas og offshore-vind, som Scale-Up Center Offshore er udtryk for.

- Trods de aktuelle udfordringer med den lavere oliepris er vore vækstambitioner inden for offshore-sektoren usvækkede. Vi ser for tiden en stabilisering af olieprisen, som jeg har en forventning om vil fortsætte, og sideløbende overvejer politikerne på Christiansborg, hvordan de kan forbedre rammevilkårene og stimulere til efterforskning, investeringer og produktion i Nordsøen. Inden for offshore-vind investerer landene omkring Nordsøen i disse år tocifrede milliardbeløb i nye havmølleparker, og vi ser frem til opførelsen af Horns Rev 3, der vil kaste tusindvis af job af sig i de næste år. Scale-Up Center Offshore vil understøtte den positive udvikling, siger borgmester Johnny Søtrup.

Konsortiet bag Scale-Up Center Offshore består af Esbjerg Erhvervsudvikling, SE Next Step, Sydvestjysk Udviklingsforum og Offshoreenergy.dk, der repræsenterer 240 medlemmer, heraf 160 virksomheder, i den danske offshore-klynge.

Det første hold på 10 virksomheder i Scale-Up Center Offshore indleder programforløbet fra begyndelsen af januar 2017.