Nyt tilbud i Esbjerg: Bestil en bibliotekar

Esbjerg Kommunes Biblioteker tilbyder lånerne en ny service: De kan bestille tid hos en bibliotekar, hvis man f.eks. skal skrive en stor opgave.

I en tid, hvor lånerne selv stempler bøger ud og afleverer dem igen, bliver der mere tid til bibliotekernes spids-kompetance: At hjælpe folk rundt informationsjunglen.

Men det kan være svært at finde vej. Ikke mindst i en tid, hvor flere informationer skal findes i aviser og tidskrifter - eller på internettet.

Kan forberede sig

Derfor tilbyder bibliotekerne i Esbjerg, at man kan bestille tid hos en bibliotekar, hvis man skal fordybe sig i et emne eller skrive en stor opgave.

- Fordelen for borgerne ved den nye service er, at bibliotekaren har forberedt sig på netop det ønskede emne, og at man har fred og ro til sammen at koncentrere sig, siger områdeleder Tina Woge Nielsen.

45 minutter

- Fordelen for biblioteket er, at man bedre kan udnytte tiden, og mere effektivt kan fordele arbejdsopgaverne. Den nye service betyder naturligvis ikke, at betjeningen af borgere, som blot møder op i bibliotekernes åbningstid, får en dårligere eller anderledes betjening end sædvanligt, fortsætter områdelederen.

Med det nye tilbud kan man aftale en tid og få hjælp til fx at finde bøger, artikler, musik og internet-resurser. Bibliotekaren forbereder sig inden aftalen, og ?seancen? kan vare op til 45 minutter.