Øjenvidne: Vi kan lugte branden

Storbranden på havnen i Fredericia chokerer borgerne. Ann Mærsk er en af de mange borgere i Fredericia, der har kunnet følge ulykken på nærmeste hold.

- Jeg er bange og chokeret over at se de her flammer og røg. Vi kan lugte det og sidder lige nu sammen indenfor og afventer sirenerne. Vi ved ikke om de har ulykken under kontrol, forklarer Ann Mærsk tæt på midnat til TV SYD fra et hus tæt ved Prangervej i Fredericia.

Helt tæt på

Tidligere på aftenen kom hun kørende i bil på havnen med sin mor. Da trafikken pludselig standser.

- Først tror vi, at det er et trafikuheld, men da vi kommer ud af vores biler kan vi jo se, at noget er helt galt. Der ligger nogle mærkelige stykker isolering og roder på vejen og vi kan se væske flyde ud fra den store beholder der ligger på vejen, siger Ann Mærsk til TV SYD.

Da sirenerne lyder omkring 23.30 går hun indendørs hos en kammerat, der bor i nærheden. Herfra har hun på sin Iphone filmet flammerne udvikle sig over havneområdet.

- Når jeg nu ser hvor store flammerne er, så ryster jeg over hele kroppen. Det er jo kun lidt over en time siden, at jeg stod helt tæt på nede på havnen, siger Ann Mærsk.