Ønsker ny midtjysk motorvej forlænget til Haderslev

Det socialdemokratiske medlem af Folketinget Jesper Petersen foreslår nu, at en kommende motorvej ned midt gennem Jylland forbindes med E 45 nord for Haderslev fremfor med Esbjerg-motorvejen ved Lunderskov.

Det sker efter et møde Jesper Petersen havde med virksomheder i Haderslev, hvor den mulige nye motorvej Give-Billund-Lunderskov blev diskuteret – og hvor virksomhederne i Haderslev foreslog  at forlænge vejen til Haderslev og koble den sammen med E 45 mellem Christiansfeld og Haderslev.

- Nu er der jo ikke fundet penge til en ny midtjysk motorvej - men det vil være oplagt at inddrage en forlængelse af vejen til det sønderjyske område i de foreløbige undersøgelser, siger Jesper Petersen til TV SYD.

Som opfølgning på mødet har Jesper Petersen derfor stillet en række  spørgsmål i Folketinget til transportminister Hans Chr. Schmidt (V).

 

Jesper Petersens spørgsmål om en forlængelse af ny midthysk motorvej

Ministeren bedes oplyse hvorfor og på hvilket grundlag, regeringen har besluttet at strækningen for en påtænkt ny midtjysk motorvej skal være Give-Billund-Lunderskov, som beskrevet i  regeringsgrundlaget.

Ministeren bedes redegøre for om man i fastlæggelsen af linjeføringen af den nye midtjyske motorvej allerede har undersøgt fordele og ulemper ved en sydligere linjeføring end beskrevet i regeringsgrundlaget?

Ministeren bedes redegøre for hvorfor den påtænkte, nye midtjyske motorvej som er beskrevet regeringsgrundlaget, ikke skal føres helt til Sønderjylland - til gavn for landsdelen og til aflastning af trafikken ved Kolding?

Ministeren bedes oplyse, hvad de aktuelle prisskøn er for henholdsvis strækningen Give-Billund-Lunderskov og et prisskøn for hvis motorvejen blev ført til en sammenfletning med E45 mellem Haderslev Nord og Christiansfeld?